Nokia Lumia 800 cu WP7

Cel mai asteptat telefon pentru finalul acestui an, pe langa iPhone 4S, se pare ca este Nokia 800. Nokia are nevoie de el si de celelalte modele care ruleaza WP7 pentru a schimba trendul descendent al vanzarilor si cotei de piata.

In ultimele luni s-a vorbit foarte mult despre Nokia 800. Prezentarea oficiala a producatorului finlandez a avut loc pe 26 octombrie in cadrul unui eveniment la Londra. Dar cu ce vrea Nokia 800 sa impresioneze fanii marcii si sa atraga pe cei ce sunt in cautarea unui smartphone nou?

Diferenta dintre Nokia N9 si Nokia 800 aproape ca nu exista, mai ales cand ecranul este stins. Carcasa din policarbonat prezenta pe N9 isi face aparitia, cu mici difernete, si pe Nokia Lumia 800 (acesta este numele complet al noului terminal Nokia). Are buton dedicat pentru camera foto, iar pe spate, LED-ul a fost mutat pe aceeasi linie cu logo-ul Nokia si camera.

In comparatie cu N9, Nokia 800 are ecranul putin mai mic, fiind redus cu 54 de linii orizontale in partea de jos, facand loc butoanelor specifice sistemului de operare. Chiar daca dimensiunile sunt identice, greutatea lui Nokia 800 (142 grame) este mai mare cu 7 grame decat a lui N9 din cauza chipset-ului diferit.

Inainte sa trec la sistemul de operare, precizez ca cei care-si vor cumpara noul telefon cu WP7 vor trebui sa-si schimbe SIM-ul cu un microSIM.

Bun, acum sa va spun cate ceva si despre sistemul de operare – Windows Phone 7:

Ei bine, Windows Phone 7 nu a prins atat de bine la public, chiar daca in spatele sau se afla o companie foarte mare. Facilitatile lipsa si limitarile sistemului in comparatie cu Android si iOS este problema principala. Microsoft este foarte strict cu implementarile OS-ului mobil si spre dezamagirea clientilor, producatorii au fost nevoiti sa se conformeze.

Despre ce limitari este vorba? Pai, telefoanele nu aveau suport pentru carduri de memorie, pentru apeluri video, nu puteau transfera fisiere prin Bluetooth si erau dependente de aplictia Zune pentru conectarea la calculator. Din fericire, Nokia 800 ruleaza Windows Phone 7.5 mango. Acesta este un update important ce aduce o serie de facilitati: printre altele, vorbim in special de suport pentru camera frontala si multitasking.

Sa trecem in revista si hardware-ul acestui telefon:

  • chipset Qualcomm MSM8255
  • procesor single core la 1,4 GHz
  • GPU pentru accelerare 3D hardware
  • memorie RAM 512: MB
  • memorie interna de stocare: 16 GB
  • cum am mai spus, WP7 nu suporta carduri microSD si nici constructia nu permite adaugarea unuia
  • memoria interna poate fi accesata tot cu ajutorul unei aplicatii speciale
Ma intrab cum se va descurca terminalul la testul de autonomie, tinand cont ca procesorul este mai performant. De-a lungul timpului, Nokia a avut smartphone-uri care functionau mai multe zile cu o singura incarcare, pe cand cele cu Android ofereau o autonomie de doar 1-2 zile.
Dar ce facilitati speciale are noul device?
In cazul lui Lumia 800, parteneriatul Microsoft-Nokia s-a concretizat prin trei aplicatii care nu mai sunt intalnite pe alte dispozitive: Nokia Drive, Nokia Music si ESPN Sports Hub.
Nokia Drive este prima aplicatie de navigatie prin GPS gratuita pentru WP7.
Nokia Music include un serviciu global, Mix Radio, care ofera acces la site de posturi, fara a fi nevoie de abonament sau crearea unui cont.
ESPN Sports Hub este o aplicatie a retelei de televiziune americane ce acopera sporturile. Acest serviciu nu prea este relevant pentru piata romaneasca.
Pretul lui Nokia 800 este de 420 euro fara taxe si este diponibil la precomanda in mai multe tari din Europa de Vest. Cateva piete din Asia vor mai primi telefonul pana la sfarsitul anului, dar in Romania si alte tari va ajunge la inceputul anului viitor.

Posted on November 2, 2011, in Tech and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: