Ce ne mai pregateste Iranul?

Google a dat publicităţii mai multe fotografii cu două centrale din Iran, unde ONU spune că s-ar putea fabrica arme nucleare.

Google a lansat imaginile la cererea Agenţiei nucleare a ONU (IAEA), care şi-a exprimat “îngrijorări serioase privind posibilia dimensiune militară a programului nuclear iranian”.

Un raport al IAEA, lansat săptămâna aceasta, arată că, “în timp ce unele activităţi din Iran au aplicaţii civile şi militare, altele au aplicaţii specifice armelor nucleare”.

Conform cercetării agenţiei, iranienii ar fi testat detonatoare, focoase nucleare şi alte substanţe explozive.

De asemenea, iranienii ar pregăti o armă nucleară capabilă să atace Israelul, mai arată raportul IAEA. “Aceste descoperiri discreditează total declaraţia liderilor iranieni, care spun că ţara nu pregăteşte nicio armă nucleară”, a declarat ministrul de Externe britanic, William Hague.

În Natanz, există două uzine de îmbogăţire a combustibilului, însă acestea sunt dotate cu arme anti-aeriene. Fiind cea mai mare centrală din Iran, reprezintă “principalul motiv al conflictului cu ONU”, scrie Daily Mail.

În Arak, este o fabrică de producţie a apei grele, care poate fi însă folosită şi pentru obţinerea de energie nucleară. Raportul IAEA afirmă că, în august, ONU a cerut să i se permită accesul în interiorul facilităţii, dar Iranul a refuzat. Astfel, ONU a ajuns să monitorizeze centralele din satelit, cu ajutorul Google.

La începutul acestei săptămâni, s-a aflat că Israelul ar plănui să lanseze un atac militar asupra Iranului, înainte de Crăciun, pentru a preveni fabricarea de arme nucleare în ţara islamică.

Asa ca trebuie sa fim cu ochii in patru pentru ca altfel sfarsitul lumii nu va veni din cauza lui Dumnezeu ci a acestui popor musulman.

Posted on November 12, 2011, in News, Others and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: