Fotografia care a socat o lume intreaga si povestea emotionanta a copilului care a invins moartea

Desi pare imposibil ca acest beblus scheletic sa mai traiasca, el a fost salvat de la moarte, intr-un mod pur si simplu miraculos. Din pacate insa, nu toti copiii somalezi au aceasta sansa.

Minhaj Gedi Farah cantarea numai 3 kilograme, la varsta de sapte luni. Suferea de malnutritie severa si de anemie si zacea pur si simplu in pat, lipsit de orice putere.

Totusi, cu ajutorul medicilor trimisi de organizatiile caritabile in Somalia, el a beneficiat de un program de ingrijire si hranire intensiva.

Acum, dupa trei luni de la fotografia care a ingrozit o lume intreaga, baietelul este chiar rotofei si sanatos. Daily Mail a publicat o fotografie recenta cu micutul.

El a primit transfuzii de sange si a fost hranit cu o pasta speciala de alune, care contine multe vitamine.

La inceput, nici macar familia lui nu mai credea ca are vreo sansa sa traiasca.

Acum, mama l-a dus inapoi la spital, ca sa-i viziteze pe medicii care i-au salvat viata. Minhaj cantareste acum aproape 8 kilograme, greutate apropiata de normalul pentru varsta lui si doctorii au observat ca este sanatos si vesel.

Imaginea si povestea lui sunt date exemplu de fundatiile caritabile, care avertizeaza asupra pericolului permanent pe care il reprezinta foametea in Somalia si alte tari africane.

Anul acesta, zeci de mii de copii somalezi au murit de foame, anunta Organizatia Natiunilor Unite. Institutia precizeaza ca Somalia primeste din ce in ce mai multe ajutoare umanitare, dar tot nu este suficient, pentru ca numai jumatate din cele 4 milioane de locuitori primesc hrana necesara pentru a supravietui.

Pe langa foamete, exista si riscul unor boli, cum ar fi holera sau malaria, cauzate de mizeria si supraaglomerarea din taberele de refugiati din Mogadishu.

Ajutorul umanitar este ingreunat de conflictele interne din tara si de restrictiile impuse de insurgentii islamisti.

Posted on November 12, 2011, in News and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: