Call of Duty Modern Warfare 4

În cele din urmă s-a înţeles mesajul că cel de-al doilea război mondial este de domeniul trecutului. Ţinând cont de lumea moderna în care trăim şi de afacerile internaţionale, care, să zicem, devin din ce în ce mai interesante, anii ’40 nu mai prezintă acelasi interes cum aveau odata. Poate chiar de aceea Call of Duty 4 are subtitlul Modern Warfare. Aducând lucrurile intr-o poveste de ficţiune care totuşi pare destul de plauzibilă, producătorul a reuşit să realizeze un joc cu mult mai multă greutate. Call of Duty 4 este un shooter excepţional, atat în modul multiplayer, cât şi în minunata dar scurta campanie singleplayer.

Singurul dezavantaj al acestui joc este campania singleplayer, care este destul de scurta. Dacă sunteţi familiarizat cu acest gen şi stil de joc, probabil veţi reuşi să duceţi la bun sfârşit campania în mai puţin de 5 ore. Puteţi mări dificultatea pentru a încerca o noua provocare, dar principalul lucru pe care îl face acest  este să facă inamicii frustrant de letali, fapt ce diminuează gradul de distracţie din timpul jocului.

Chiar dacă are o lipsă de cantitate în modul single player, compensează majoritatea acestei lipse printr-o calitate ireproşabilă. Jocul îşi spune povestea din multiple perspective şi veţi putea juca fie ca un membru britanic al ,,S.A.S” sau ca unsoldat al marinei americane. Campania vă preia într-o noapte ploioasă pe o barca având misiunea de a scufunda un siloz nuclear, în timp ce dumneavoastrăaveţi misiunea de a salva de la moarte prin explozie nucleara milioanele de oameni. Pe parcursul campaniei, vă veţi întâlni cu multe momente uimitoare, care vă vor face la un moment dat să vă uitaţi în jur pentru a găsi pe cineva căruia să ii spuneţi “Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat!”. Într-o lume plină de jocuri cu temă de razboi unde baieţii buni scapă neatinşi şi apoi lumea este lasată în pace deplină,  ,,Call of Duty 4″vă va trezi la realitate exact la fel cum ar face-o un duş rece.

Acţiunea ce se petrece în campanie urmează nişte paşi dinainte stabiliţi. Exista o busolă în partea de jos a ecranului, pe care este bine marcată direcţia următorului obiectiv. Dar să ajungeţi de la punctul ,,A” la punctul ,,B” nu e niciodată la fel de simplu ca şi cum ai merge într-o linie dreaptă, întrucât trebuie trecut prin diferite asalturi în tări ale orientului mijlociu, trebuie trecut dintr-o casă în alta, doborând ceea ce pare un şir nesfârşit de trupe inamice. De asemenea veţi avea ocazia să atacaţi aşezăminte ruseşti în căutarea liderilor terorişti, să vă deghizaţi precum inamicul pentru a vă putea infiltra.

Desigur, dacă căutaţi ceva de o lungime mai mare, pentru aceasta a fost creat modul multiplayer, unde 18 jucători pot juca simultan pe una din cele 16 hărţi diferite disponibile. Multe dintre aceste nivele sunt porţiuni preluate din campania single player şi oferă atat spaţii deschise, cât şi zone potrivite pentru lunetişti şi de asemenea coridoare înguste unde grenadele şi ,,shotgun-urile” sunt la ordinea zilei. Există şase moduri de joc: team deathmatchfree for all(care nu e atât de distractiv faţă de jocul în echipa). În alt mod vă veţi găsi minând teritoriul inamic pentru a le distruge echipamentele, sau susţinându-vă baza, iar la altele va trebui să cuceriţi diferite locaţii. În cele din urmă, puteţi schimba puţin regulile jocului alegând o setare care vă face ca armele să facă mai multe stricăciuni, ceea ce dă un plus de realism jocului, sau să alegeţi ceva mai de moda veche, unde armele se găsesc pe jos, fapt ce îndepartează jocul de caracterul lui de simulare.

În plus faţă de aruncatul de grenăzi sau împuşcat, mai sunt şi câteva skill-uri speciale pentru un joc mai interesant. Dacă reuşiţi să doborâţi 3 inamici fără a fi ucis, veti avea posibilitatea să chemaţi o dronă U.A.V, care este un fel de radar upgradat şi vă va arată poziţia inamicilor pe hartă pentru 30 de secunde oricând veti avea nevoie. Dacă omorâţi o serie de 5, puteţi chema un atac aerian, care combinat cu partea U.A.V este devastator. Dacă veţi reuşi să omorâţi 7 inamici la rand, ceea ce nu e chiar atat de greu pe cât sună, veţi putea chema în ajutor şi un elicopter care vă survola zona şi va deschide focul asupra inamicilor, care nu vor putea să il doboare. Toate aceste adăugari la stilul clasic de shooter fac ca jocul să fie mult mai interesant de jucat.

Trailer-ul:

Iar aici un video cu Gameplay-ul acestui game:

Nu aş mai vrea să vă spun cine la creeat sau chesti de genul acesta.Vă mai dau o indicaţie referitor la ,,Multiplayer”.Puteţi juca modul acesta cu ajutorul ,,G-arenei” sau cu ajutorul ,,Gameranger-ului”.Eu le folosesc pe amândouă este foarte distractiv şi vă aştept în joc cu Nickname-ul ,,Spike”sau,,Spike&50Cent”.Vă mulţumesc.

Posted on November 13, 2011, in Games and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: