Cine suna cu numar ascuns?

Probabil că orice posesor de telefon mobil a trecut măcar o dată prin situaţii deranjante din cauza celor care fac glume proaste, sunând la ore nepotrivite sau adresând injurii, sub protecţia oferită de ascunderea numărului.

Site-ul videotutorial.ro le oferă câteva ponturi celor care vor să afle numărul unui astfel de “glumeţ”.

“Tot ce trebuie să facem este să creăm un cont pe un serviciu VoiceIP. Acest serviciu ne va aloca un număr pe care îl putem folosi în telefonul sau smartphone-ul nostru pentru a devia toate apelurile primite, doar apelurile cărora le dăm ocupat, doar apelurile la care nu răspundem sau apelurile primite când nu suntem în aria de acoperire a providerului de telefonie mobilă. (…) Orice telefon sau smartphone suportă call forwarding adică devierea unui apel. Va trebui să căutaţi această funcţie în telefonul vostru la Setări apeluri sau Call Settings. În opţiunea Call forwarding se trece numărul către care doriţi să deviaţi, în cazul nostru numărul VoiceIP, pentru una dintre situaţiile disponibile: Always Forward (Deviaţi toate apelurile), Forward when busy (Deviaţi când respingeţi apelul), Forward when unanswered (Deviaţi când nu răspundeţi) sau Forward when unreachable (Deviaţi când nu vă aflaţi în aria de acoperire). (…) Cea mai bună alegere sunt primele două opţiuni: Always Forward sau Forward when busy”, se arată în articolul publicat pe site-ul videotutorial.ro. 

Posted on November 14, 2011, in How to... and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Foarte adevarat ce ai spus in acest post (teoretic), dar ATENTIE!!! Toate retelele de telefonie mobila (cel putin la noi in Romania) NU permite redirectionarea apelurilor decat spre casuta de mesagerie vocala sau catre un alt numar, DAR din aceeasi retea (binenteles, contra cost): de ex. daca esti in reteaua vodafone, nu poti redirectiona apelurile catre un numar din reteaua cosmote, si nici invers. Iar numarul alocat pentru VoiceIP este in alta retea decat vodafone, cosmote si orange, deci este putin probabil ca faza asta sa iasa bine.
    Insa mai exista o solutie sa aflati numarul necunoscut…dar o sa o prezint altadata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: