Credinta sau stiinta?

Exista marea controversa,in ce sa credem?In Biblia care sustine faptul ca pamantul si omenirea au fost create de catre Dumnezeu sau in logica si ratiunea sustinute de catre oamenii de stiinta timp de cateva secole incoace?

In primul rand depinde de caracterul fiecarui om,de ceea ce are el mai de pret in viata,stiinta,exactitatea,adevarul sau daca pentru el este mai importanta partea sufleteasca.Eu pot sa spun ca in mintea mea,in constiinta si ratiunea mea,pot imbina aceste doua lucruri,care initial par total opuse.

In Biblie se spune ca prima data a fost creata ziua si noaptea,lumina si intunericul.Oamenii de stiinta sustin ca una dintre teoriile aparitiei universului este “Big Bang-ul”.Eu consider ca atunci cand s-a produs marea exploxie ceea ce s-a vazut prima data a fost lumina radiata de catre explozie.

Se spune ca a doua zi Dumnezeu a creat Pamantul si cerul.Pe partea stiintifica oamenii specialistii spun ca particulele ramase in urma distrugerii acelui imens bloc de materie,gazele s-au format in stele,Soarele fiind steaua cea mai mare iar materia solida in planete,asteroizi si celelalte corpuri ceresti.

De aici stie fiecare ca au urmat apa,cerul,plantele si viata.Sunt de acord si cu acest lucru si ca urmare afirm faptul ca pe parte stiintifica se face legatura perfect pentru ca este normal ca aparitia lor sa aiba aceeasi ordine pentru ca orice planta are nevoie de soare,apa si pamant pentru a creste iar orice animal are si el la randul lui nevoie de plante pentru a se hrani dar si de apa.

Apoi,aparitia omului a fost o evolutie normala a speciei sale.

In concluzie stiinta si religia au puncte comune si nu trebuie sa crezi ca daca esti om de stiinta sau adept al acesteia sa fi ateu.

Posted on November 14, 2011, in Tech and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: