Nicolae Dobrin

Ne uitam la televizor si vedem doar reclame cu Ronaldo,Messi si alti fotbalisti mari.Ii admiram si suntem foarte incantati cand ii vedem jucand,ba chiar ne-am dori atat de mult ca acestia sa fie romani,sa ne reprezinte nationala care se pare ca se duce de rapa.

Stim doar sa-i admiram pe altii,dar poate ca ar fi trebuit candva sa admiram si sa apreciem asa cum se cuvine si ceea ce a fost si va fi mereu al nostru,marele Nicolae Dobrin.El este jucatorul care a debutat la doar 14 ani in prima liga,este jucatorul care stia ce este fidelitatea si dragostea fata de culorile unui club,acest lucru fiind dovedit de faptul ca a jucat din anul 1959 pana in 1982 la FC Arges,chiar refuzand transferuri incredibile precum cel la Real Madrid unde era dorit chiar de presedintele clubului spaniol.

La finalul carierei a ales sa vina la Targoviste,unde prin fabuloasele sale prezente a reusit sa aduca formatia Damboviteana acolo unde nu cred ca va mai ajunde niciodata,in primul esalon.

A fost jucator al echipei nationale,iar cel mai mare regret este faptul ca nu a jucat niciun minut la mondialul din ’70 din Mexic,fiind doar tinut pe banca de rezerva,cu el poate chiar aveam ocazia sa ajungem pe podiumul cel mai inalt posibil pentru lumea fotbalului.

Chiar daca nu a avut o viata sportiva asa cum ar fi trebuit,avea evolutii in teren care te facea sa uiti de acest lucru,nu precum este in ziua de azi la Steaua si la celelalte cluburi din Romania,cand jucatorii se cred fotbalisti doar daca ii prinde dimineata in cluburile capitalei sau orasele unde joaca.

Trebuie sa apreciem mai mult ceea ce este al nostru,al regretatului “Gascan” care s-a stins din viata la data de 26 octombrie 2007.

Posted on November 17, 2011, in Sport and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: