Atacul de pe Insula Utoya, planul B al lui Breivik. Când a decis criminalul din Oslo să omoare tinerii

Extremistul norvegian Anders Behring Breivik a comis atacul de pe Insula Utoya, în 22 iulie, pentru că bomba sa nu a fost suficient de puternică pentru a demola clădirea în care era biroul premierului norvegian, afirmă avocatul acestuia, Geir Lippestad.”Rezultatul exploziei l-a făcut să meargă în Insula Utoya”, unde zeci de adolescenţi participau la o tabără de vară a tinerilor laburişti, a declarat Lippestad pentru ziarul Verdens Gang (VG).

Pe 22 iulie, Anders Behring Breivik, duşman declarat al multiculturalismului şi “invaziei musulmane” în Europa, a detonat o bombă în faţa sediului Biroului primului-ministru Jens Stoltenberg, un atac soldat cu opt morţi. După aceea, a mers pe Insula Utoya, situată la 40 de kilometri nord-vest de Oslo, unde, îmbrăcat în poliţist, a deschis focul timp de o oră şi jumătate, omorând alte 69 de persoane.Potrivit presei, Anders Breivik a luat decizia comiterii celui de-al doilea atac după ce auzise la radio că turnul guvernamental de 17 etaje nu se prăbuşise.

Anterior, poliţia anunţase că extremistul în vârstă de 32 de ani avea mai multe ţinte în vizor, fără însă a preciza care.

În plus, Breivik spera ca pe Insula Utoya să fie prezent ministrul de Externe, Jonas Gahr Stoere, care rostise acolo un discurs cu o zi înainte.

Posted on November 18, 2011, in News and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: