Incepe razboiul mndial?Iar??

Un anunţ făcut în această dimineaţă de un general iranian i-a pus pe liderii lumii în alertă şi a alimentat îngrijorările privind izbucnirea unui conflict nuclear. Iranul va bombarda Turcia, dacă SUA sau Israel vor încerca să-i distrugă centrala nucleară, a anunţat luni un comandant al armatei iraniene, citat de Daily Mail. Generalul Amir Ali Hajizadeh, şeful diviziei aerospaţiale a Gărzii Revoluţionare din Iran, a ameninţat că va ataca scutul antirachetă al NATO din ţara vecină.

Sistemul, pe care Turcia l-a instalat în septembrie, este folosit tocmai pentru a preveni atacurile cu rachetă ale Iranului asupra Israelului. Ameninţarea face parte dintr-o nouă strategie a liderului Ali Khamenei, prin care răspunde la ameninţări cu ameninţări, scrie Daily Mail.

“Dacă vom fi ameninţaţi, vom ataca scutul antirachetă al NATO din Turcia, iar apoi alte ţinte”, a declarat generalul Hajizadeh.

Tensiunile dintre Iran şi Occident sunt în creştere, după ce un raport al Agenţiei Nucleare a ONU (IAEA) a prezentat primele dovezi că Teheranul ar face “experimente secrete”, cu unicul scop de a crea arme nucleare, notează sursa.

SUA şi aliaţii Occidentali suspectează Iranul că încearcă să creeze arme atomice, iar Israelul, care se consideră ameninţat de Teheran, a anunţat că ar putea ataca programul nuclear iranian. Iranul se apără, însă, spunând că programul său nuclear are “scopuri paşnice”.

Conform oficialilor turci, ţinta iranienilor este baza militară din oraşul Kurecik, situat la 700 de km de graniţa vestică a Iranului.
Generalul Hajizadeh spune că SUA intenţionează să instaleze scuturi antirachetă în mai multe state arabe, fapt ce a determinat Iranul să-şi schimbe strategia militară defensivă. Daily Mail spune că decizia îi aparţine aiatolahului Khamenei, care este comandantul forţelor armate iraniene şi ia toate deciziile în stat.

Un alt comandant al armatei din Iran, Yadollah Javani, a ameninţat că Iranul va ataca Israelul, dacă acesta va ţinti centrala nucleară iraniană. “Dacă Israelul lansează o singură rachetă asupra centralelor noastre nucleare sau a altor instalaţii vitale, ar trebui să ştie că ţintele rachetelor noastre vor fi centrele nucleare din Israel”, a declarat Javani.

În plus, şeful diviziei speciale Quds din cadrul armatei iraniene a declarat că nu îi e frică de asasinate şi că e pregătit pentru “martiriu”.

În ultimele săptămâni, mai mulţi oficiali americani i-au cerut administraţiei Obama să acţioneze “pe ascuns” împotriva Iranului şi să ucidă câţiva lideri importanţi din această ţară.

Asta mai ales după ce Iranul este bănuit că ar fi ordonat uciderea ambasadorului Arabiei Saudite la Washington. Oficialii iranieni au negat, spunând că ideea americanilor este “prostească”.

Posted on November 28, 2011, in News and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: