Noua moda,barbati violati de femei?

Poliţia din Zimbabwe cercetează existenţa unui “sindicat naţional” de femei care ar viola bărbaţi. Se presupune că femeile ar folosi sperma acestora în ritualuri ţinute pentru a aduce prosperitate oamenilor, informează BBC

Una dintre presupusele victime, un bărbat care a dorit să rămână anonim, a povestit pentru televiziunea naţională din Zimbabwe ce i s-a întâmplat după ce trei femei din Harare s-au oferit să îl conducă acasă.

“Una dintre femei mi-a aruncat cu apă în faţă şi mi-au injectat o substanţă care mi-a provocat o dorinţă sexuală puternică”, a povestit bărbatul.

“Au oprit maşina şi m-au obligat să întreţin relaţii sexuale cu fiecare dintre ele, de mai multe ori, folosind prezervative”, a continuat el. “Când au terminat, m-au lăsat complet dezbrăcat în tufişuri”.

“Nişte oameni care strângeau iarbă m-au ajutat şi au chemat poliţia, care m-a dus la spital pentru a elimina efectele drogului care îmi fusese administrat, întrucât dorinţa sexuală persista”, a spus victima.

Un “sindicat” de femei la nivel naţional

Cele trei femei care trebuie să apară în faţa instanţei de judecată trebuie să răspundă pentru 17 capete de acuzare de “atac indecent grav”, întrucât legea ţării nu prevede infracţiunea de viol din partea unei femei asupra unui bărbat.

Ele au fost reţinute la începutul lunii noiembrie în oraşul Gweru, din centrul ţării, situat la 275 de kilometri sud-vest de Harare. Ofiţerii de poliţie au găsit 31 de prezervative folosite în maşina în care călătoreau cele trei femei.

Femeile au negat acuzaţiile aduse, spunând că sunt prostituate şi că nu au avut timp să arunce prezervativele.

Ele au fost eliberate pe cauţiune şi au primit ameninţări din partea oamenilor. Cele trei susţin că au trebuit să rămână închise în casă pentru a nu se confrunta cu atenţie nedorită.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, inspectorul Andrew Phiri, a declarat că există suspiciuni că ar exista un sindicat care acţionează la nivel naţional.

“Am primit rapoarte din toată ţara, din diferite provincii şi oraşe, astfel de lucruri s-au întâmplat şi pe autostrăzi”, a declarat el.

Inspectorul Phiri a făcut apel la posibilele victime să iasă în faţă şi să declare ce li s-a întâmplat. “Avem nevoie ca oamenii să vină şi să ne spună ce li s-a întâmplat”, a spus el.

Se presupune că sperma ar fi folosită în ritualuri pentru a aduce succes în afaceri, dar există şi posibilitatea ca aceasta să fie vândută în afara ţării.

Sociologul Claude Mararikei, expert cultural, a explicat că nu se cunosc scopurile în care e furată sperma. “Poate fi în aria magiei şi a ritualurilor, cu legături cu societăţile secrete”, a spus el.

Bărbaţii violaţi de femei, un fenomen luat în serios în Zimbabwe

Deşi inţial bărbaţii care susţineau că fuseseră violaţi de femei nu erau luaţi în serios, acum ei sunt ascultaţi cu atenţie de poliţie.

“Când călătoresc, folosesc autobuzul, unde sunt mai mulţi oameni, niciodată nu accept să merg cu maşina cuiva, mai ales dacă sunt şi femei în acea maşină”, declară un bărbat.

Unele femei din Harare se tem că actualul scandal ar putea dăuna imaginii femeilor din Zimbabwe. “Vrem ca oamenii să fie încurajaţi să meargă la muncă şi să îşi câştige banii într-un mod cinstit. Aceste femei au fost pătrunse de rău, care le face să fie lacome şi să vrea să câştige bani uşor”, a declarat Sibongile, o cântăreaţă africană.

Poliţia nu a oferit un număr oficial al bărbaţilor violaţi. Nakai Nengomasha, un consilier care lucrează cu trei bărbaţi abuzaţi sexual de femei, crede că sunt mai multe cazuri de acest fel, dar că oamenii nu au mărturisit.

“Cred că există multe cazuri neraportate pentru că victimele nu s-ar simţi bine să vorbească despre aşa ceva”, spune el. “Ei trebuie să se confrunte cu negarea, care vine dintr-o concepţie greşită conform căreia bărbaţii nu pot fi victime şi că trebuie să lupte dacă sunt cu adevărat bărbaţi”.

“Unii asociază situaţia violului cu pierderea masculinităţii şi se simt dezgustaţi de ei înşişi”, a adăugat el.

Bărbatul care a apărut la televiziune şi a vorbit despre experienţa sa declară că a fost părăsit de soţia sa după ce i-a povestit ce i s-a întâmplat.

“Mă simt violat şi dezamăgit pentru că atunci când i-am spus soţiei mele ce s-a întâmplat, ea m-a părăsit, luând cu ea unul dintre cei trei copii ai noştri. Sper că se va întoarce”, a spus el.

Posted on November 30, 2011, in News and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: