Nokia X2-02

Nokia a lansat în prima zi a lunii decembrie un nou model din gama feature phone, dedicată telefoanelor mobile de bază fără funcţii speciale. De data aceasta vorbim despre o combinaţie între un telefon dual SIM şi un MP3-player, dar şi de un companion care poate accesa internetul la nevoie.

Chiar dacă dotările tehnice sunt departe de a impresiona în era smartphone-urilor, X2-02 are toate şansele să devină un succes printre melomani, atât datorită capabilităţii dual SIM, cât şi a preţului bun.

Specificaţii tehnice

display TFT, diagonală 2.2”, rezoluţie 240×320 pixeli
conectivitate GPRS, EDGE, bluetooth 2.0, microUSB 2.0
memorie slot microSD 32 GB
cameră foto 2 MP, înregistrare video
dual SIM da, cu EasySwap
dimensiuni 113 x 50 x 15 mm
greutate 93 grame

Design şi construcţie

Nokia X2-02 păstrează în mare parte designul unul alt model din acest segment, şi anume X2, dar împrumută numeroase alte elemente clasice specifice producătorului finlandez. Acest lucru este evident în special la blocul de taste, acompaniat de un joystick central şi de patru taste adiacente.

Pe partea laterală din dreapta se regăsesc două taste cu ajutorul cărora accesul lui player-ul audio este simplificat, principala funcţie fiind trecerea rapidă printre melodiile regăsite în playlist. Un alt avantaj este greutatea de numai 93 de grame, în timp ce dimensiunile sunt relativ obişnuite: 113 x 50 x 15 mm.

Dotări tehnice

Nokia X2-02 este dotat cu un display TFT cu diagonala de 2.2” şi rezoluţie 240×320 pixeli şi cameră foto de 2 MP capabilă să înregistreze clipuri video (la o calitate prea modestă pentru a merita efortul). Memoria internă nu este specificată, însă aceasta poate fi extinsă prin carduri microSD de până la 32 GB, element esenţial pentru un telefon dedicat pasionaţilor de muzică.

De altfel, pe lângă MP3-player, X2-02 este dotat şi cu radio FM şi are inclusiv o funcţie “Play via Radio” pentru înregistrarea pieselor de la posturile de radio. În plus, Nokia susţine că X2-02 deţine cel mai performant sunet pentru această gamă de preţ.

În absenţa tehnologiilor 3G şi Wi-Fi, conectarea la internet se realizează prin GPRS şi EDGE, navigarea este asigurată de Nokia Browser, iar aplicaţiile dedicate preinstalate permit conectarea rapidă la reţelele sociale Facebook şi Twitter.

Telefonul utilizează platforma software Series 40, dezvoltată de Nokia special pentru acest gen de telefoane fără pretenţii şi mizează pe un acumulator de 1020 mAh care oferă o autonomie de până la 18 zile în standby şi până la 10 ore de convorbiri.

Dual SIM Easy Swap

X2-02 poate fi utilizat cu două cartele SIM simultan, iar trecerea de la un operator la altul se realizează imediat, fără necesitatea de a închide sau reporni telefonul. În plus, telefonul dispune de un aşa-numit SIM manager care permite gestionarea setărilor pentru cinci cartele SIM diferite.

Preţuri şi disponibilitate

Nokia X2-02 nu a primit o dată precisă pentru lansare, însă preţul este estimat la 60 EUR fără taxe şi subvenţiile acordate de operatori. Cel mai probabil, telefonul va fi disponibil în România pentru aproximativ 300 lei.

Specificaţii tehnice

display TFT, diagonală 2.2”, rezoluţie 240×320 pixeli
conectivitate GPRS, EDGE, bluetooth 2.0, microUSB 2.0
memorie slot microSD 32 GB
cameră foto 2 MP, înregistrare video
dual SIM da, cu EasySwap
dimensiuni 113 x 50 x 15 mm
greutate 93 grame

Posted on December 3, 2011, in Tech and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: