V-ati plictisit de elefanti?Dar de mamuti?

Merge toata lumea la circ si din ce vedem la numerele cu elefanti ne cam plictisesc.Asadar,mai nou,cercetatorii s-au gandit la o inovatie.Sa readuca la viata mamutii.Ce ati zice?

Ambiţiosul proiect va fi realizat de o echipă formată din savanţi ruşi de la Muzeul Mamuţilor din Sakha şi japonezi de la universitatea Kinki care se va ocupa de clonarea mamutului lânos. Cercetătorii anunţă că premiera ştiinţifică va fi posibilă peste numai cinci ani.
Clonarea va fi posibilă prin înlocuirea ADN-ului unui ovul de elefant cu ADN-ul extras din măduva osoasă a mamutului. Embrionul realizat în eprubetă va fi apoi implantat în uterul unei femele elefant, care este specie înrudită cu mamutul.Oamenii de ştiinţă încercă încă din anul 1990 să cloneze specii dispărute în Era Glaciară, însă acest lucru a fost imposibil până în momentul de faţă din cauză că nu au găsite urme de ADN intact.

O analiză cu radiocarbon a oaselor găsite în Shropshire arată că mamuţii lânoşi au trăit în Europa de vest până acum 14.000 de ani, când au dispărut habitatele cu iarbă, din cauza temperaturilor prea ridicate. Oasele descoperite în luna august în Siberia sunt o ocazie deosebită pentru oamenii de ştiinţă.

Datorită încalzirii globale şi a topirii gheţii de pe suprafaţa solului din Siberia, paleontologii au descoperit mai mulţi mamuţi foarte bine conservaţi.

Posted on December 5, 2011, in News and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: