Tsunami in Romania?

Ne amintim cu totii celebrele tsunamiuri care au facut ravagii in anii trecuti in insulele din Hawaii si nu numai.Pe atunci fiecare tara incerca pe cat putea sa trimita ajutoare pentru cei sinistrati,pentru cei care raman fara case si familie.

Este cu adevarat un scenariu de nedescris.Ce ati zice daca acest lucru ar fi posibil si in Romania?

Specialişti români şi bulgari vor participa la un proiect de creare a unui sistem de alerte privind riscul producerii de tsunami în Marea Neagră, elementele sistemului urmând să fie instalate pe litoralul românesc şi bulgar.Proiectul este finanţat prin programul UE de cooperare transfrontalieră, iar costurile sunt estimate la circa şase milioane de euro, informează site-ul Novinite.com.

Proiectul este extrem de important pentru securitatea locuitorilor care trăiesc în zonele de coastă, precum şi pentru sectorul turismului din cele două state, afirmă profesorul Orlin Dimitrov, de la Institutul bulgar de Oceanologie.

Planul prevede construirea a zece staţii de observare în zone de coastă din România şi Bulgaria.

“Senzorii vor depista vibraţiile de pe platoul marin, vibraţii care vor semnala cutremure ce pot provoca tsunamiuri”, explică Dimitrov.

Potrivit experţilor, zonele de coastă din România şi Bulgaria riscă să fie afectate de tsunami în cazul unui seism puternic.

Posted on December 6, 2011, in Games, Others and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Postam anuntul dvs in peste 365 de siteuri de anunturi din Romania impreuna cu o poza si adresa siteului dvs. (in siteurile ce permit acest lucru) crescand astfel numarul celor care vad anuntul dvs cu cateva sute de mii de persoane zilnic. Noi facem aceasta munca in locul dvs. Anuntul va fi indexat de Google rapid (cateva zile) si va fi afisat in primele pagini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: