George Ogăraru, fotbalistul al cărui suflet e legat de copiii din Valea Screzii

Când spui “fotbalist” iţi vine în minte imediat tipul cu bani, care umblă în maşini scumpe şi este implicat în scandaluri cu femei şi alcool. Cuvintele: familie, mulţi copii, biserică sau acţiuni caritabile par a nu fi compatibile cu un astfel de om.

Si totusi exista si exceptii. George Ogararu este una dintre ele. Are 4 copii si ajuta la ingrijirea altor cateva sute.

O familei mare, frumoasa, de romani fericiti.
O casă în care atunci când nu se cântă…se dansează. Ei sunt Sofia, Natalia, Eric, Mihai, Andreea şi George. Pe George Ogararu îl stiţi din meciurile de fotbal. A jucat la Steaua ani de zile şi la mari echipe de peste granită.
Acum joacă acasă, pe teren propriu, cu proprii copii. Prima data l-am întâlnit pe George anul trecut, pe timpul asta, în tabără de copii din Valea Screzii. Venise să ajute.
Într-o noapte, bucătaria, depozitul cu alimente şi sala în care studiau micuţii fără părinţi s-au făcut scrum.
Şi pe copii din Vale Screzii îi cunoaşteţi. Acum doi ani, de 1 decembrie, povestea lor şi a părintelui Tănase, cel care îi îngrijeşte,a fost auzită de o ţară întreagă.
Pe George l-am regăsit anul acesta în Vale. De data asta îşi boteză cel de-al patru-lea copil. Pe Mihai. Iar naş îi era chiar părintele Tanase. Pentru părinte, Mihai este al 90-lea fin.
“Îl aşteptăm la anul. În ritmul acesta…singura comoara îi sunt copii. Restul,se duce totul, până şi fotbalul trece, celebritatea trece, copii rămân”
Prima data, George Ogararu a aflat de acest loc în 2007. A organizat atunci o licitaţie şi a strâns bani pentru copii de aici.
“Ne-a plăcut mult de părintele, ne-am lipit unul de altul, am învăţat aşa cum se trăieşte împreună unul pentru altul. Am văzut aici misiunea părintelui şi n-am mai putut să o ignorăm”, povesteşte George.
Acum este vicepreşedintele asociaţiei pe care părintele Tănase a înfiinţat-o pentru a se putea organiza şi ocupă de copii din tabără. Sunt acum peste 400 de persoane care şi-au găsit adăpost şi alinare aici.
Îi ştie pe copii, le ştie păsurile, încearcă sa le fie aproape.

După părerea mea este unicul fotbalist care a ales varianta cea grea, anume să facă acte de caritate,sa stea la ţară,să se implice atâta în viaţa oamenilor nevoiaşi.Respect de la mine pentru acest om.

Posted on December 1, 2012, in News. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: